Utsikten i Toscana Och så har då turen äntligen kommit till att inspektera producenterna i Toscana. Denna mytomspunna plats på jorden som ju beskrivits som ett enda paradis har ratats ända fram till nu av mig  , varför vet jag ej. Mina Flickor ( Fru och lilla Dottern ) och jag flög ner till Rom och möttes av den utsökta italienska servicen direkt vid landning då det tog ca 2,5 timme att få ut en hyrbil från Avis pinfärska solmogna tomater( sista gången med dom absolut ). Fel bil och en massa pappersarbete i onödan så insåg man till slut att jovisst hade inte Mr Eriksson ändå bokat allting i förväg helt korrekt via dator för att slippa detta. Nåja så börjar de flesta sin semester… förlåt arbetsresa  i Italien. En annan kul grej med Italien är att man får plussa på tiden som italienaren uppskattar att någonting tar till exakt det dubbla. En halvtimme blir en timme osv. Efter 1,5 italienska timmar ( dvs ca 3 ) kom vi fram till Roccastrada där vi blev fantastiskt omhändertagna av Fabrizio Spadi som ordnat ett boende på en sån där familjär Agri-Turismo. Ett mkt enkelt rum vägdes upp av härliga frukostar Delikatesser i Pienzaoch otroliga middagar som givetvis gamla Mutti gjorde iordning till både familj och Gäster.

Vi gjorde en inspektion av Mejeriet och besökte även Giovanni som gör vår helt fantastiska Toscanaskinka och där bjöds det på en hel del spännande delikatesser som så småningom kommer att hamna i våra diskar.Sangiovesedruvan ger fantastiska viner

Platser som man gärna rekommenderar i Toscana är bl.a. Pienza som lyckligtvis hade en liten festival just när vi var på besök och höjdpunkten var en mycket märklig tävling där stadens olika områden tävlade i lag mot varann genom att rulla en pecorinoost så nära en pinne som möjligt.Tävlingen pågick under flera timmar och var inte avgjord när vi lämnade Pienza. Vi åkte även till en mycket liten producent av Brunello di Montalcino och smakade en makalös 2006…. Kommer givetvis att importera ett gäng flaskor för egen räkning. Poggio dell Aquila heter Producenten.

Siena som är en sån där oerhört klassisk italiensk stad fylld av historia. Lite Turistvarning här men ändå värt ett besök.

Castillo de Pascena är en liten hamnstad med strand och båthamn och en härlig borg samt möjlighet till shopping i klassiska italienska Boutiquer som klart kan nämnas.

Överhuvudtaget så är hela Toscana värt ett besök och det man ska göra är just att hyra bil och åka från ställe till ställe och stannar till där det passar för då blir man överraskad av allt det vackra och överrumplad av alla livsfarliga kurviga vägar ( ej att rekommendera nattetid ) på ett sånt där charmigt sätt att man bara måste le och njuta.

Vi tog massor med bilder och det här är bara några ur högen för att ni ska få en inblick i hur jobbigt det är att behöva göra dessa sem…. arbetsresor som ju måste till för att säkerställa kvaliteten i vårt sortiment. 🙂

 

Om vi ska tillbaka…?  Jajamensan

 

mvh Svenne