helt magiska
Ölkorvar från Östereich
eller WELTKLASSE
Charkuterier i världsklass

Österrike är en guldklimp inom gastronomin. Landets geografiska läge och dess extremt varierande mikroklimat gör att det finns allt från vinproducenter av absolut högsta kvalitet till ostmejerier som till och med slår schweizarna på fingrarna.Landet påminner en hel del om Sverige fast med skarpare kontraster . Bergen är högre och dalarna djupare och maten är tack vare den kejserliga historien givetvis både varierad och högklassig på ett sätt som många andra kulturer bara kan drömma om. Som en av de absolut ledande

importörerna av delikatesser från Österrike kan vi idag erbjuda en stor variation av Ostar ,korvar,ölkorvar och skinkor. Nämnas kan bl.a. Wälderschinken, Landjäger ,bierwurstel, Kaminwurzle , Feuerwurstel,Bergkäse,Alpkäse,Klosterthaler ***,Wälderfleisch,Hirschenwurstel och mycket mer. Utbudet är dessutom extra intressant därför att nästan alla producenter som vi jobbar med från Österrike är bio-certifierade vilket kan jämnställes med krav i sverige fast utan de höga avgifterna som därmed följer. Egen besättning av djur eller

Bergkäse 12 Månader. Vilken succé

 

nära kooperativt samarbete mellan bonde och producent har gjort att Österrike idag har högst andel ekologiskt jordbruk i världen. Efter en trevande start för 6 år sedan har vi hos Österqvist kastat oss in i den österrikiska matvärlden med hull och hår. Bergkäse från Bregenzerwald är en sån där klassiker och den oförskämt goda Alpkäse ( produceras över 2000 m höjd ) som vi har inne ibland gör livet lite lättare att leva och kan man dessutom få en ekologisk landjäger bredvid eller det där lite speciella wälderfleisch så blir man knappast ledsen. I nuläget ser det ut som om utbudet kommer att fortsätta att utökas och det mycket tack vare ert stora intresse. Vi kan kort och gott Konstatera att Österrikisk Matkultur är lite mer raffinerad än bara Red Bull 🙂

 

supergott
Wälderfleisch i tunna tunna skivor