Den tyska matkulturen är väldigt mångfacetterad och skiljer sig en hel del från norr till söder,från öst till väst. Visste ni att i Tyskland finns det ca 1900 olika skinkor och över 2000 olika korvar. Ölbryggerierna finns det fler av än städer och vinproducenterna i Mosel och Rehn-distriktet är inte ens räknade ( jo det är dom säkert ) .Sverige har varit under enormt inflytande av de tyska kulinariska delikatesserna ända sedan Gustav Vasa´s tid. Falukorven gjordes av tyska charkmästare som skulle tillvara ta allt kött som blev över vid Gruvorna i Falun.Oxarna slets ut i hög takt, behövde ersättas och köttet blev Sveriges svenskaste korv. Kroppkakorna är en direkt kopia på de sydtyska som fylles

med kött,ost ja till och med söta frukter.Potatisen kom till oss via de  sydtyska kungadömen som investerade i legoknektar ,gruvor och fastigheter i Stockholm.Semlan är det klassiska exemplet på en tysk produkt som blivit försvenskad.Nedan ser ni ett exempel på en enkel kallte Platte som ofta serveras tillsammans med en riktigt god Öl i de berömda Biergarten som finns i varenda avkrok i Tyskland,eller i München när det är dags för den berömda Oktoberfesten. Detta är för övrigt den största återkommande turistattraktionen i Europa årligen. Antalet besökare uppgår till 5 miljoner och är en Ceremoni där de gamla bryggningarna skall tömmas ut ur faten innan man kan börja om. När det gäller det tyska sortimentet så har vi en särställning i Stockholm. Schwarzwaldskinka,landjäger,pfefferbeisser,regensburger,weisswurst,löwensenf ,sauerkraut och alla schwartau marmelader.Sortimentet är brett och kan enkelt fyllas på med produkter som just du efterfrågar.En gång i månaden åker vi ner till Kiel och hämtar upp varor från Korvproducenter och matgrossister. Det ingår i vår önskan att du som kund ska känna dig riktigt nöjd med det vi har att erbjuda. Förutom det vi hämtar själva har vi en omfattande import av tyska och österrikiska produkter. Var tredje vecka får vi leveranser från Schwarzwald (Tannenhof ) som är det populäraste Distriktet att hämta inspiration ifrån när det gäller tyska delikatesser. Vi får regelbundna leveranser av Ostar från Österrike som dessutom är ekologiska . Det är fantastiska grejer det.Nedan ser ni två mycket traditionella rätter. Sparrisen i Nordtyskland ( speciellt Brandenburg) anses vara den bästa i Tyskland. Nürnberger Rostbratwurst är dendär klassiska lilla bratwursten från staden med samma namn.

Välkomna in till butiken och upptäck vårt tyska sortiment…..