Den tyska matkulturen är känd för framför allt 3 saker.En Frühstück är rejäl, lika omfattande som ett svenskt smörgåsbord,allt från 4 sorters bröd till mängder av olika charkuterier,ostar ägg m.m. En lunchportion i en restaurang är stor (du kan lätt dela den på 2 ) och nr 3 är smakerna,de ska vara rena,en öl ska smaka öl,en skinka ska smaka skinka,sparris skall verkligen smaka och vara nyplockad och jordgubbar får absolut inte vara annat än söta och nyplockade på morgonen. En sak till som kännetecknar tysk matkultur är att det är husmanskost på riktigt.I varje by,stad,land ( det finns 16 länder i Förbundet Tyskland ) så finns det fantastiska specialiteter och det skiljer sig enormt från ” fattiga ” norr till ”rika ” söder.Visst finns det schnitzel och bratwurst men när ni besöker Tyskland så pröva gärna de lokala specialiteterna och låt dig överraskas av Käsespätzle,Maultaschen,Fischbrötchen,Rollmops, Eierschecke eller någon annan spännande rätt du aldrig hört talas om. Vi har importerat delikatesser från Tyskland sedan 1927 och försöker hele tiden lyssna på er kunder om det är något vi missar. Vår grossist i Kiel hjälper oss så gott det går med specialönskemål och vi får leveranser varje månad. Skinkor,ölkorvar,leverkorvar,teewurst,zwiebelwurst är några utav dessa specialiteter och vi har även en hel del specerier i sortimentet såsom klöse,spätzle,marmelader osv. Välkomna in till butiken och upptäck vårt tyska sortiment…..